Projektet finansieras av Arvsfonden

Bakom kulisserna av Melodifestivalen

Nästan 3 miljoner svenskar sitter bänkade, det har varit många oväntade finalister och två komiker från Skåne som varje lördag bjuder oss på en musikalisk resa. Makt i Media fick presskort och kom in på de hemliga områderna och ställde några frågor till Axel som är projektledare för Melodifestivalen 2014.

Hej! Vem är du vad jobbar du med?
– Axel ekblad och jobbar som  projektledare för arenaproduktionen melodifestivalen, vi delar upp projektet i två delar en del är tv-programmet den andra är turné –arenaproduktionen, jag jobbar med turné –arenaproduktionen.

Hur kom det sig att det blev just Nour och Anders som blev programledare?
– Det är en lite klurig fråga, jag jobbar med de tekniska delarna av produktionen och sen har vi ett kreativt team, en grupp människor som jobbar som kreatörer och de har olika idéer om vad de vill göra i programmet och om de vill ha humor som spår eller sång som språk. Vi hade Måns Zelmerlöv som programledarförslag då är det mer sång, det här var två humorprogramledare, de ville ha mer humor i programmet, det var därför man valde just de två.

Hur lång tid tar alla förberedelser?
– Vi kommer till varje arena på måndagen samma vecka som själva sändningen är. Så vi är i arenan fem dagar innan vi börjar med en repetition som idag då.

Hur många arbetar med Melodifestivalen?
– Vi är ungefär 200 personer.

Berätta något som vi tittare inte får se.
– Just nu är vi i pressrummet, det är något som ingen tittare ser. Där jobbar ju ni journalister, så där ni är just nu är ju en liten hemlig plats.


Redaktionen utanför artisthotellet. 


Vi träffar Axel som jobbar som projektledare.


Axel berättar om hur det fungerar inför Melodifestivalen. 

Text & Foto: Redaktionen 

Dela gärna!

Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer