Projektet finansieras av Arvsfonden

Från Bräkne-Hoby till USA

Artisten Dea Norberg är uppväxt på Pagelsborgs gård i Blekinge. På samma gård har Makt i Media ett sommarläger. Vi passade på att bjuda in Dea för att höra om hennes karriär.

Hur kommer det sig att du arbetar med det du gör idag?
– Det har vart en dröm sedan jag var en tjej och höll på med hästar här på gården. När jag var 16år valde jag att gå musikgymnasiet i Växjö sedan dess har det gått rätt på det med sång och dans.

Vem tycker du har varit roligast att sjunga med och varför?
– Det finns så många. Det är svårt att svara på den frågan. Det kan vara roligt på olika sätt. Jag har vissa starka minnen. Tommy Körberg är en sådan person. Han är väldigt mäktig med symfoniorkester. Sedan är det eurovisionfestivalerna i Europa. Det är många. Jag har fått äran att jobba med de flesta stora svenska artister.

Hur länge har du varit artist?
– Nu börjar man bli till åren här. Jag har precis fyllt 40. Jag har hållit på professionellt i 20 år nu. Efter skolan började jag frilansa som artist och dansare.

Sjunger du mest utomlands eller i Sverige?
– Förut var det mest i Sverige. Senaste åren har det varit i både Sverige och utomlands. De senaste fem åren har det blivit mer utanför Sverige, både i USA och i turné med Roxette runt om i världen.

Om du skriver din musik själv, vilket musik skriver du helst?
– Jag har precis kommit igång med det. Jag har alltid skrivit musik. Man vill berätta en historia. I oktober släpper jag en EP. Det är pop/indie. Lite åt det mörka hållet.

Text och foto: Linus Karlsson och Johanna Daleke

 

Dela gärna!

Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer