Projektet finansieras av Arvsfonden

Jenny Strömstedt: ”Niklas räddade mitt liv”

Hur är det att jobba med Steffo, hur träffade hon Niklas och hur mår hennes katter? Makt i Medias reporter Anette Gullming grillar Jenny Strömstedt.

Hur blev du programledare?
– Jag gjorde min praktikplats på TV4 när jag gick på journalisthögskolan. En dag frågade dom mig i fall jag ville provspela för programmet Pangea och jag fick tjänsten som programledare. Jag hade gjort barnprogram med Sofipropp, Sofia Wistam. Men då hade jag mest gått runt i dykardräkt och gjort barngrejer och kastat tårtor i ansikten på folk. Av någon konstig anledning fick jag jobbet.

Hur ser din dag ut på morgonen när du jobbar?
– Jag går upp samma tid när jag jobbar. När klockan ringer tio i fyra har jag lagt mina kläder i en hög som jag ska ha på mig och borstar mina tänder och sätter på mig skorna. Tio minuter senare tar jag en taxi till jobbet. Tio minuter senare är jag på jobbet. Man får sitta i sminket ganska länge för man är lite trött på morgonen. Jag förbereder och skriver manus och tar reda på vad som har hänt i nyhetsväg under natten.

Hur fungerar ditt samarbete med Steffo med tre ord?
– Han är en retsticka som har mycket humor och mycket kärlek. Vi har mycket roligt ihop. Har han svarat på samma fråga?

Anette: Ja.

Hur träffades du och Niklas?
– Han räddade mitt liv. Jag skulle gå hem i från jobbet och det var istappar i taken. Det här var på våren och istapparna smälte och någon hade gjort avspärrning att här fick man inte gå. Jag såg inte det och gick rakt igenom det och plötsligt kom det någon springande och tog tag i mig i armen och sa att här får man inte gå. Han drog undan mig och då trillade en istapp ner och sedan blev vi kära i varandra. Och jag klarade mig.

Vad gör du när du är ledig?
– Då klappar jag mina katter Kerstin och Eva-Charlotte och sedan är jag tillsammans med mina barn och lagar mat och pysslar hemma och sådana saker.

Hur mår dina katter?
– Kerstin ha blivit väldigt tjock nu. Det är mysigt men jag är orolig att vi måste banta henne och å andra sidan är hon perfekt som hon är.

Hjälper du några kattorganisationer?
Jag har inte gjort det men skulle nog göra det.

Anette: Det är så många hemlösa katter.

Jenny: Jag tror inte att Kerstin och Eva-Charlotte skulle bli så glada i fall jag tog hem ännu en katt. Men vi kanske kan hjälpa till och ge ett ekonomiskt bidrag.

Anette: Det kan man göra. Vi får tacka för intervjun med dig. Det var jätteroligt.

Jenny: Det var en strålande intervju och jättebra frågor.

Text: Anette Gullming

Dela gärna!

Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer