Projektet finansieras av Arvsfonden

Jessica Andersson: ”Min son är min största kärlek”

Under julkonserten Christmas Night fick vi träffa Jessica Andersson vars karriär drog igång efter vinsten i Melodifestivalen år 2003 och mycket har hänt sen dess.

Hej Jessica, jag heter Claudia
– Hej Claudia.

Hur är det med kärleken?
– Hur det är med kärleken? Det är jättebra med kärleken

Ja det är bra med min också.
– Ja haha, vad härligt. Det är toppen. Min största kärlek i livet är min son, sen så har jag också en kille, pojkvän som heter Niklas, som jag tycker mycket om också såklart. Så det är jättebra.

Gör du din musik själv?
– Ja, jag har precis börjat med det. Den sista skivan som jag släppte nu i oktober, där har jag varit med och skrivit nästan alla låtar. På skivorna innan det så har jag inte skrivit själv men på skivorna som kommer framöver så vill jag jättegärna fortsätta skriva egen musik, det är jätteroligt.

Varför skriver du en bok?
– Jag skrev en bok, det är ju många år sedan nu. Det är nästan fem år sedan jag släppte den boken. Därför att jag kände att jag hade en viktig historia att berätta, som kanske kunde hjälpa andra barn, ungdomar och andra människor i samma situation. Så jag kände att det var viktigt att skriva en bok, så det var därför jag gjorde det.

Vad har varit det roligaste under din karriär?
– Det roligaste jag gjort under min karriär (Magnus Carlsson viskar Christmas Night) förutom Christmas Night. Jag har fått göra så otroligt många roliga saker. Men ett väldigt speciellt minne såklart är ju när jag vann Melodifestivalen 2003 med Magnus Bäcklund, det är ett väldigt roligt minne. Men jag har å andra sidan fått vara med på så otroligt mycket kul under de här tio åren, så det är svårt att välja. Just nu så lever jag väldigt mycket på det här, Christmas Night, det är jätteroligt.

Vad gör du när du inte jobbar?
– När jag inte jobbar så umgås jag jättegärna med mina vänner, fikar eller går ut och äter middagar och jag umgås mycket med min son och hittar på saker med honom. Pysslar lite hemma, jag har köpt ett nytt hus precis, så det finns att göra hela tiden.

Har du jobbat med Sonja och Magnus förut?
– Ja men inte tillsammans alla tre. Magnus har jag jobbat med jättemycket, nästan lite för mycket känner jag, nej jag bara skojar. Vi har gjort Diggiloo och massa andra saker. Sonja och jag gjorde en fantastisk mysig och rolig konsert på Bergvallhallen, Svensktoppen 50 år. Sen har vi träffats lite grann under Melodifestivalen och man stöter på varandra.

Det var alla frågor, Tack så mycket!
– Ja tack!

Text: Claudia, Anna & Linus
Foto: Redaktionen

Jessica Andersson.

 

 

Dela gärna!

Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer