Projektet finansieras av Arvsfonden

Lotta Schelin om framtiden

Fotbollsspelaren Lotta Schelin avslöjar vad hon vill göra den dag hon slutar med fotbollen. Dessutom berättar hon vad är mest nöjd med i sin fotbollskarriär.

Vad föredrar du att spela mittfältare eller anfallare?
– Jag föredra att spela på topp. Jag spelade väldigt mycket på mittfältet i början av karriären, framförallt i landslaget. Men man får se det bästa för laget.

Är er laguppställning 4-4-2?
– Nu har vi ändrat lite i landslaget så att vi spelar 4-1-3-2. Men det är ju  ett slags 4-4-2. Efter EM tyckte dom att vi skulle förändra matchbilden litegrann och få mer kontrollerat bollinnehav för vi gick väldigt fort fram till mål. Dom ville ha lite bättre balans på laget.

Vad är du mest nöjd med i din karriär?
– Jag är väldigt nöjd med att kunna spela fotboll på heltid. Det tycker jag är fantastiskt kul. Sen när det gäller klubblaget Lyon och landslaget så har man fått vara med och vinna Champions League. Man har fått vara med landslaget i stora mästerskap och vunnit ett VM-brons bla. Så det är jag väldigt nöjd med.

Vad vill du göra när du slutat med fotbollen?
– Jag håller på att funderar på det och har lite tankar om det. Jag har funderat på att öppna café med en kompis. Det är ett litet sidoprojekt. Sen finns det lite olika poster. Men framförallt vill jag jobba med människor.

Denna texten skrevs av Andreas Pettersson

Andreas står bredvid Lotta och tittar in i kameran
Andreas Pettersson och Lotta Schelin.

 

Dela gärna!

Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer