Projektet finansieras av Arvsfonden

Lucette Rådström om livet på TV4

Vad innebär det att vara TV-hallåa?
– Oj nu ska jag försöka att inte svara så långt, jag ska försöka koka ner det. Att vara tv4-hallåa innebär att det är vi som har kontakten med tittarna från tv4:s håll.

Det är vi som berättar för tittarna och tipsar om vad det är för program och hjälper till att inspirera så att folk hittar till våra program, för vi har många härliga program som vi vill att tittarna ska hitta till. Det är toppen på ett isberg, av att vara hallåa på tv4.

Finns det några nackdelar med att vara TV Hallåa?
– Ja om man är kvällstrött, det kan bli lite svårt för det kan bli ganska sena kvällar. Vi jobbar ju tills det nästan är natt. Så man får inte vara kvällstrött och ibland är det sena kvällar och tidiga morgnar. Så då måste man upp och jag är ganska morgon trött. Annars tycker jag det här är så roligt.

Du har ju jobbat med tv länge. Vilket av dina jobb har gett dig mest?
– Jag har gjort så mycket att jag tycker det är svårt att välja. Jag tror att det roligaste med att jobba på tv4 är att jag får göra så mycket. Det känns som om jag har flera jobb. Det känns som om jag har kanske 10 eller 15 olika jobb ibland, för jag gör så många olika saker.

När jag kommer hit på morgonen så vet jag inte alltid vad jag ska göra. Jo, om jag ska sända hallå vet jag vad jag ska göra, men den övriga tiden när vi kanske har redaktionstider så vet jag inte alltid vad som ska hända. Det kanske ska komma in en gäst här i ”hallå” -vi har haft alla möjliga gäster, skådespelerskan Lena Ohlin, Renee Nyberg och det fortsätter – det händer massor av saker hela tiden och det tycker jag är roligt.

Hur är relationerna här på jobbet?
– Jag har världens bästa jobbarkompisar. Det är därför jag jobbar kvar. Jag tycker att det är roligt att jobba med det jag gör och jag tycker att jag jobbar med världens bästa mäniskor. De är snälla, trevliga och jätteduktiga. Det är alltid kul att jobba med människor som tänker snabbt och som är kreativa och är duktiga och tycker om att göra saker.

Vad gör du på fritiden?
– Jag har så himla lite fritid nu men om jag hade mycket fritid, vet du vad jag skulle göra då? Då skulle jag spela data spel för det tycker jag är så roligt. Det är det bästa jag vet. Så det skulle jag göra. Massor skulle jag spela för nu har jag inte hunnit spela på länge.

Reporter: Jenny Persson

Dela gärna!

"Jag jobbar med världens bästa människor", berättar Lucette Rådström för Makt i Medias reporter Jenny Persson.

Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer