Projektet finansieras av Arvsfonden

Marie Serneholt: ”Fans har gjort mycket konstigt”

Listan kan göras lång på saker hon gjort. Det började med Abba-covers 1998 och 2013 ser vi henne som programledare för Bingolotto. Vi träffade en charmig, lång och pratglad Marie Serneholt. Vill ni höra smaskigheter om frierier, fåfänga och kärleken ska ni kolla här.

Varför tog det slut med Måns Zelmerlöv?
Varför det tog slut? Oj! Ni går på hårt med en gång. Ja det är bra, det är snyggt. Vet du, vi var tillsammans i 3.5 år och både han och jag kände att det inte fanns någonting kvar förutom vänskap efter så lång tid. Så det var ett gemensamt beslut som vi tog och vi är fortfarande vänner än idag och jag kommer faktiskt träffa honom nu för han är i Göteborg. Vi är fortfarande kompisar så inget drama.

Vi har sett dig i Grease, hur var det att vara med där?
– Jättekul, jag har växt upp med Grease och den filmen och kollat på den sen jag var väldigt liten. Hon som var Sandy såg jag upp till väldigt mycket. Så när jag fick frågan att söka till den rollen blev jag hedrad och jätte jätteglad. Sen fick jag den tillslut och det var roligt att ha en arbetsplats, ha kolleger och vi var ute på turné och så där, så det var en jätterolig tid.

Hur går det med kärleken?
Åh, hur går det med kärleken? Jag är faktiskt singel och har ingen som jag träffar just nu. Men någon dag kanske, men inte nu.

Hur tycker du det är att vara programledare för Bingolotto?
Jättekul! Jag har kollat på programmet sen jag var 8 år och det är 22 år nu. Det är roligt att få göra folk glada varje vecka. Folk vinner pengar, bilar och man kan få vara med och förändra folks liv. Sen är det alltid supermysig stämning här med alla som jobbar här och alla som kommer hit som gäster. Så det är ett väldigt roligt jobb jag har och jag trivs superbra med det.

Hur är det att bli igenkänd?
Oj, jag har ju hållit på med musik och kanske att vara offentlig i 15 år nu. Jag tänker inte så mycket på om folk tittar på mig eller inte, jag tror inte att jag märker det om inte någon super glor, eller gör en stor grej av det. Annars så märker jag nog inte av det så mycket. Det är oftast väldigt positivt. Den uppmärksamheten man får, det gör mig bara glad.

Vad är det konstigaste ett fan har gjort?
– Eh hmm, det finns mycket faktiskt att välja mellan, men om jag ska välja en sak så var det när jag var i Sydamerika för väldigt många år sedan. Detta var i Chile tror jag. Då var det en kille som hade skickat med en ring med någon som jobbade med oss. Så han skickade upp den till mig tillsammans med en lapp där det stod vi syns i kyrkan om en kvart. Så han tänkte väl sig då att vi skulle gifta oss, men så blev det inte riktigt.

Hur fåfängd är du?
Det här med att göra sig iordning med hår, smink och kläder och så, ser jag som en del av mitt jobb, men en del som jag ser som väldigt roligt för jag har intresse för kläder och så. Men jag har inga som helst problem att gå osminkad på stan, i mjukiskläder och otvättat hår. Jag tycker det är rätt skönt att bara vara helt sig själv. Så idag så har det blivit att jag förknippar det mycket med mitt jobb när jag ska göra mig iordning.

Vi får tacka så mycket för intervjun
– Ja tack själva, och tack för att ni var här, ni kom hit med mycket energi, så tack så jättemycket.

Text och foto: Redaktionen

Makt i Medias reportrar står bredvid Marie. Samtliga sträcker upp armar i luften. De är glada.

Ett glatt gäng tillsammans med Marie Serneholt.

 

 

Dela gärna!

Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer