Projektet finansieras av Arvsfonden

Morgan Karlsson: ”Jag har vunnit på att vara naturlig”

Han beskriver sig själv som lugn och sansad och att han inte är den snabbaste personen på Gekås. Genom dokusåpan Ullared blev Morgan Karlsson rikskänd över en natt. Makt i Media styrde kosan till Ullared och träffade en pratglad Morgan som berättade om pikar från kollegor och vad som händer bakom kulisserna när kameran har slocknat.

Hej, ni har kommit till Ullared Gekås. Vi har fått äran att få tag i en som jobbar här. Hej, jag vill presentera vad heter du?
– Det är Morgan Karlsson här på Gekås. Jag har jobbat på Gekås i 15 år. Först började jag på livsavdelningen. Men det var lite strul med chefer så jag bytte till campingen. Sedan har jag varit på huvudlagret.

– För fyra år sen ställde jag upp i tv-serien Ullared. Då blev jag rikskänd över en natt. De frågade mig här om jag ville jobba i varuhuset igen. Jag hade inte förväntat mig att det skulle komma så mycket folk till mig som det har gjort. De fyra sista åren har jag räknat med att det har kommit fram ungefär 50-100 personer till mig i alla åldrar som har velat prata om mitt kändisskap. Många vill bara ta ett kort. Det har varit trevligt.

– Självklart har jag inte kunnat jobba med den kapaciteten som alla andra eftersom det är tar tid med alla som vill prata. Det har blivit en enorm marknadsföring av Gekås och försäljningen har ökat med ett visst antal miljoner efter den här dokusåpan. När vi hade kört två säsonger så tyckte jag att det var lite ensamt så då ville jag ta in någon annan och tog jag in Ola-Conny. Han körde ju på och vi blev ett bra team. Han blev ju lika poppis som jag.

– När vi var i Stockholm fick vi en förfrågan om vi kunde utveckla detta, och då blev det våra reseprogram. Vi är inne på fjärde säsongen nu. Vi ska bara jobba i varuhuset i ett par veckor sen åker vi till Australien.

Beskriv dig själv.
– Jag är vanlig människa som är väldigt lugn och sansad. Jag är kanske inte Gekås snabbaste person, men jag har ett kundvänligt sätt  för jag jobbar mycket med kunderna. Jag hjälper många särskilt äldre att hitta och sådär. Det där med att folk kör snabbare, så tjänar man att vara mer naturlig.

Vad brinner du för?
– För tillfälligt är det jobbet som är intressantast. Jag även ett hus utanför Falkenberg med trädgård och natur som jag är intresserad av. Jag har varit troende sedan jag var arton år och jag går till kyrkan regelbundet. Sedan jag var femton år har jag haft ett stort intresse för aktier och det har gått bra.

Har du flickvän på gång?
– Det är många som lämnar in förslag och lägger in en stöt och oftast kommer dom långt ifrån. Jag vill ha någon ifrån Halland som kan flytta in i mitt hus.

Hur upplevde du att tvn framställde dig?
– Det blev mycket bra. Jag får pikar från mina kollegor att jag kör långsamt och engelskan och att skjortan hänger på sned. Men det är Morgan som är live, men jag spelar inte det är ett koncept som jag har vunnit på. Jag har hört av säkert tiotusen människor att ”En stark resa” är så jäkla bra för att det är naturligt.

Vad är det häftigaste du har varit med om?
– Det vet jag nog inte. Det är klart att det är en känsla att vara rikskänd och vara så populär och att ha fått alla dessa löpsedlar om sig. Och att jag har klarat av det alla dagar och att jag har tyckt att det har varit roligt att gå till jobbet.

Är du sportintresserad?
– Inte helt ointresserad.

Hände det något bakom kulisserna som vi tittare inte fick se?
– Nej, inte sådär våldsamt roligt. Det som hände var när vi var lediga. Jag är ju en festprisse och kan supa till det riktigt bra. Men i övrigt har vi inget manus. Vi har spelat allt live. Det är det bästa som femman har hittat av Ola-Conny och mig.

Får ni se programmet innan det sänds?
– Ja, men jag har valt att inte göra det. Jag har släppt fria händer till kanal fem. Jag råkade ut för en skrattattack när vi var i Schweiz. Men det var inget fel i det. Femman har aldrig försökt få in mig i ett omklädningsrum för att visa mig naken eller något sådant.

Var det något speciellt med ostarna, egentligen?
– Nej, jag var bara så glad den dagen. Vi råkar ut för mycket. När vi var i Amerika skulle vi åka skidor men jag hade aldrig stått på ett par skidor. Det var inte min grej. När vi var i Hawaii skulle vi åka surfingbräda. Men tycker jag inte att tittarna har gjort hån av mig och sagt att jag inte kunde åka skidor. Det var Morgan. Producenten sa att jag skulle försöka lite i alla fall. Sen har jag stått bakvägen och förklarat att jag inte kan åka och så har folk tyckt varit jättebra ändå.

Har du ramlat och slagit i baken?
– Nej, inte så farligt.

Umgås Ola-Conny och du utanför inspelningarna?
– Han har hjälpt mig i trädgården och sådana grejer. Det sista har vi jobbat mycket ihop. Vi har varit väldigt mycket värdar på diskotek. Sist var vi auktionförrättare uppe i Skara. Det sådana grejer vi har gjort ihop då.

Text och foto: Anette, Jenny, Anna, Claudia och Andreas

 

Dela gärna!

Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer