Projektet finansieras av Arvsfonden

Örjan Selien om livet på Farmen

Varför tror du att du kom med i Farmen?
– Jag har själv ställt mig frågan varför jag kom med i Farmen. Jag kände mig inte så extrem som många andra på Farmen. Jag fick en bild av att jag var en öppen och snäll kille som gärna hjälper till, att de ville ha en lugn person än vad de andra kanske var.

Visste TV4 en rättvis bild av dig?
– Jag blev väldigt smickrad av bilden som TV4 framträdde av mig. Jag kände mig stolt att jag fick den bilden. Vänner och familj tycker att det är roligt att de kände igen mig i programmet. När de fick höra att jag skulle vara med vara de rädda att de inte skulle känna igen mig.

Vad var roligast och tuffast under inspelningen?
– Det är två grejer. Jag är tävlingsmänniska så jag tyckte att det var väldigt roligt att gå upp i tinget i och med att det gick så bra blev jag väldigt stolt. Jag tyckte det var roligt att bygga olika saker, som en rök, lerugn och dusch med en slags vattenpump.

Hur styrda var ni av tv-produktionen?
– Jag kände aldrig att vi var så styrda. Vissa dagar skulle Paolo komma, vissa dagar skulle vi välja förste kämpe, vissa dagar kom Gutta, vissa dagar skulle vi arbeta. Det fanns en struktur som vi var tvungna att hålla oss till, men inte när det gällde vad vi skulle säga och göra.

Hur ser din relation ut med de andra deltagarna?
– Det är väldigt smidigt med Facebook. Den relation vi byggde upp på Farmen var unik. Vi har en grupp på Facebook där vi under tiden har samtalat och pratat ut om det som kom ut i tv. Jag har jag kontakt med främst Alex och Ida, även Fanny. Jag samtalar med Ice och Jocke på Facebook.

Varför vann du?
– Varför jag vann? Den frågan har jag fått så många gånger. Det är svårt att säga. Jag vill tro på min tro på, min Gudsrelation, vad jag har kärt mig hur man ska vara mot andra människor. Den styrkan jag får genom min tro. Det var något jag kunde vila på under min tid på Farmen. Jag var där nästan i två månader. Det var skönt att jag hade min tro med mig. Jag fick min bibel med mig efter att vi hade klarat ett uppdrag på torpet. Att jag hade det var en av delarna till varför jag vann.

Blev ni filmade dygnet runt? Eller fick ni vara ifred?
– Filmteamet kom tidigt på morgonen. Vi tror att det var vid sex på morgonen. De var närvarande hela tiden. Oftast var det bara ett filmteam och alla kameror var handburna så vi visste var kameran var. Vi har utspridda runt omkring, så vi hade mycket egentid. Det var mycket som inte visades på kameran.

Deltagarna som åkte ut fick de åka hem?
– Vad som hände med deltagarna får vi inte prata om. Då bryter jag mitt kontrakt.

Fick ni någon ersättning?
– Jag fick ju en väldigt fin ersättning eftersom jag vann. Efter skatt fick jag en ersättning på 340 000 kronor.

Vilka reaktioner har du fått för att du läser till präst och var med i Farmen?
– Jag har fått många reaktioner över att jag läser till präst och var med i Farmen. Många frågar sig om det är två världar som går att kombinera. Jag vet inte om någon annan gjort det innan, så det var väldigt nytt vatten som jag gav mig ut på. Men alla utanför och inför kyrkan har varit oerhört positiva.

– Igår kom det fram en kvinna som berättade att hon inte hade sett Farmen, men att hon hade läst om mig och hon tyckte att det kändes fint att jag stod upp för min kristna tro och att jag höll på mitt sätt att vara. Det pratas väldigt mycket om mitt deltagande. Det är oerhört positivt.

Reporter: Johanna Daleke

Dela gärna!

Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer