Projektet finansieras av Arvsfonden

Sofia Ledarp om skräckfilmer och vimmelfester

På skådespelaren Sofia Ledarps meritlista finns roller i bland annat Millenium-serien och skräckfilmen Försvunnen. Makt i Medias Henrik Daleke styrde kosan mot Stockholm för att få veta mer om Sofia. Det blev ett trevligt möte om både skräckfilmer och vimmelfester.

Varför började du med teater?
– Det var på gymnasiet. Då gick jag samhällsvetenskapslig linje och då hade jag bild som tillval. Jag upptäckte att jag var dålig på bild. Eftersom min mamma var duktig på att teckna trodde jag att att även jag skulle vara det. Men jag var superdålig på det.

– Så jag startade en teatergrupp. Teaterläraren fr¨gade om jag ville hoppa över till teatergruppen och då gjorde jag det. Jag fastnade för det och jag hittade hem.

Har du varit häxa i någon film?
– Alltså jag var med i en film som heter Häxdansen. Men jag var ju inte någon häxa. Eller jag visste inte om jag var det. Men jag önskar att jag var det. Det hade varit kul.

Hur var skräcken under inspelningen av filmen Försvunnen?
– Den var på riktig kan jag säga. Då var vi i karklskronaskogarna, faktiskt nära Carolina Klüfts hus. Dom läskigaste scenerna var när vi spelade in i en källare. Vi var inne i en källarlokal där jag satt tillfångatagen och det var riktigt obehagligt. Tänk om det var på riktigt. En läskig tanke. En skräck på hög nivå.

Har du någon ny film på gång?
– Ja, jag gör just nu en tv-serie som heter Fröken Frimans Krig. Vi gör just nu del två.

Hur fixar du värsta vimmelfesten?
– Bra fråga. Jag försöker hålla fötterna på jorden. Det är lätt att inte få i sig tillräckligt med mat när det är vimmeltilltugg. Och sen att ha kul.

Text: Henrik Daleke
Foto: Trossfilm AB

 

 

Dela gärna!

Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer