Projektet finansieras av Arvsfonden

Sonja Aldén: ”Jag har vågat lyssna på mitt hjärta”

Sonja Aldén har sjungit i hela sitt liv. Och nu senast i julkonserten Christmas Night. Vi träffade en härlig Sonja på självaste luciadagen.

Hur länge har du hållit på med musik?
– Jag kan säga så här: Jag fyller ju 36 om några dagar och det är så länge jag hållit på med musik, tror jag. Jag har sjungit hela livet. Jag har till och med vaknat en gång när jag var liten av att jag låg och sjöng. Så på något sätt har det funnits med hela livet. Jag började i musikskola från fjärde klass, där kan man säga att det började på riktigt.

Vad har du för förhoppningar runt ”Christmas Night”?
– Redan från början hade jag ganska höga förväntningar eftersom jag visste att jag skulle få jobba med Magnus och Jessica, som jag tycker är helt fantastiska. Jag vet att de är väldigt bra på det de gör, men också att de är väldigt gulliga människor. Jag såg väldigt mycket fram mot den här turnén och hade höga förhoppningar och höga förväntningar. Och jag är jättestolt över att kunna säga att allting har infriats med råge!

Vad har du för drömmar?
– Å, jag har ju många drömmar, alltså. Den största är nog, förutom att familjen ska må bra och så vidare, den största drömmen att verkligen få göra det som man brinner för och det får jag göra just nu. Än så länge jobbar jag ju med det som jag älskar och jag hoppas att jag ska få göra det hela livet. Det är min största dröm.

Vad är du mest nöjd med under din karriär?
– Vet du vad? Det finns så mycket fantastiskt som jag har fått vara med om, men om jag ska säga något som jag är mest nöjd med, och det här kanske låter väldigt klyschigt, men det är faktiskt att jag har följt hjärtat, att jag har vågat säga nej till saker som jag inte vill göra och att jag vågat säga ja till saker, för ibland är man ju rädd för det också.

– Att jag har vågat säga ja till saker som jag verkligen velat göra och utmana mig själv och vara lite modig. Så det är jag nog mest stolt över att jag vågat lyssna på hjärtat hela vägen.

Hur är det att vara känd?
-Du menar att folk känner igen en ibland? Jag måste säga att till stor del är det väldigt härligt att folk känner igen en och kanske uppskattar det man gör, att de kommer fram och säger snälla saker, för det är oftast det jag tänker på, då. Att man får höra så många fina saker, om det är någon låt som betyder mycket för någon person. Det tycker jag är väldigt härligt.

– Sen så är det ju plus och minus med allting. Ibland kan det ju vara så att man går och ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig på ICA. Då hoppas man verkligen inte att någon ska känna igen en! Men så kanske det är någon som gör det ändå och kanske tycker att man ser helt tokig ut, men det gör ju inte så mycket när man tänker efter.

Text och foto: Andreas, Linus, Jenny, Anna, Ylva, Emil, Henrik, Anette och Claudia

Sonja Aldén ler och tittar in i kameran.

Sonja Aldén

 

Dela gärna!

Senaste inläggen
Ansvarig utgivare: Marting Eneborg, Reaktor sydostOm cookies

Våra sponsorer